De Beste Restaurants op Zakynthos

Zakynthos, ook wel bekend als Zante, is een prachtig Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee. Dit paradijselijke eiland trekt jaarlijks duizenden toeristen aan met zijn adembenemende stranden, kristalheldere wateren en natuurlijke schoonheid. Maar wat maakt Zakynthos echt speciaal? Het antwoord ligt verscholen in de culinaire ervaringen die het biedt. In dit artikel neem ik je mee naar de beste restaurants op Zakynthos, waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en lokale lekkernijen.

1. Taverna Akrogiali

Gelegen aan de prachtige kustlijn van Vassilikos, is Taverna Akrogiali een pareltje onder de restaurants op Zakynthos. Met zijn charmante sfeer en panoramisch uitzicht op de zee, is dit de ideale plek om te genieten van verse zeevruchten en traditionele Griekse gerechten. Probeer zeker de saganaki (gebakken kaas), moussaka (ovenschotel met aubergine) en souvlaki (gegrild vlees op een spies).

2. The Mill

Voor een unieke en verfijnde eetervaring moet je bij The Mill zijn. Dit restaurant bevindt zich in een gerestaureerde oude molen en biedt een prachtige combinatie van moderne gastronomie en traditionele Griekse smaken. Geniet van overheerlijke gerechten zoals lamsvlees met aardappelpuree en huisgemaakte gnocchi. Vergeet ook niet hun heerlijke desserts te proberen, zoals baklava (zoet gebak) en loukoumades (honingdeegballetjes).

3. To Kouzina Tou Nikola

Als je op zoek bent naar een authentieke Griekse ervaring, dan is To Kouzina Tou Nikola de plek om naartoe te gaan. Dit familierestaurant, gelegen in het hart van Zakynthos-stad, verwelkomt je met open armen en serveert traditionele gerechten bereid met verse, lokale ingrediënten. Probeer zeker de tzatziki (dipsaus van yoghurt en komkommer), keftedes (gehaktballetjes) en souvlaki. Vergeet niet te eindigen met een glaasje ouzo, een traditionele Griekse aperitief.

4. Porto Limnionas Taverna

Voor een onvergetelijke eetervaring met een adembenemend uitzicht op de turquoise wateren van Porto Limnionas, moet je naar Porto Limnionas Taverna gaan. Dit charmante restaurant ligt verscholen tussen de kliffen en biedt een scala aan heerlijke gerechten, waaronder verse vis en gegrild vlees. Probeer zeker de gefrituurde inktvis, gamba’s saganaki en gemista (gevulde tomaten en paprika’s). Het vriendelijke personeel en de warme sfeer maken deze plek nog specialer.

5. Manula’s Garden

Manula’s Garden is een verstopt juweeltje in het pittoreske dorpje Keri. Dit restaurant combineert een prachtige tuinsetting met heerlijke Griekse gerechten. Geniet van traditionele gerechten zoals stifado (stoofpot van rundvlees) en souvlaki, terwijl je wordt omringd door prachtige bloemen en groene planten. Vergeet niet te vragen naar de specialiteit van het huis: de verse zelfgemaakte dolmades (gevulde wijnbladeren).

Zakynthos staat bekend om zijn warme gastvrijheid en heerlijke gerechten. Met deze lijst van beste restaurants op Zakynthos ben je verzekerd van een onvergetelijke culinaire ervaring tijdens je vakantie op dit prachtige eiland. Dompel jezelf onder in de lokale smaken, geniet van de sfeer en laat je verrassen door de gastronomische hoogstandjes die dit paradijselijke eiland te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *