Uitgelicht: Het prachtige eiland Zakhyntos

Een bestemming die steeds meer aan populariteit wint is het eiland Zakhyntos. Met een oppervlakte van ruim 400 km² is Zakynthos is het derde grootste eiland van de Ionische zee. Dat is de zee die tussen Griekenland en Zuid-Italië ligt, direct ten westen van Peloponnesos en het Griekse vasteland. In deze zee liggen ook Lefkas, Corfu, Paxi, Kefalonia en Ithaki. De hoofdstad van het eiland is Zakynthos stad.

Stranden

Het eiland staat met name bekend om haar stranden. De stranden van Zakynthos behoren tot de mooiste van Griekenland. In totaal heeft het eiland een kustlijn van 122 kilometer. De meeste zandstranden bevinden zich langs de oostkust en in het zuiden van het Griekse eiland. Vanwege de ruige kliffen, het spierwitte zand, verscholen baaitjes en helderblauw water zijn de stranden divers, maar stuk voor stuk plaatjes.

Het meest bekend en wereldberoemde strand heet Shipwreck Beach. Het scheepswrak (shipwreck) van Zakynthos is een van de meest gefotografeerde stranden, van heel Griekenland. De combinatie van de witte, steile rotsen, het felle turquoise water in de baai en het wrak van het gestrande schip op het witte strand van navagio beach zijn simpelweg indrukwekkend.

Shipwreck Beach

Shipwreck Beach

Zakynthos-stad

De belangrijste stad van het eiland is Zakynthos-stad. Hier vind je veel Venetiaanse invloeden vanuit het rijke verleden. Bezienswaardigheden hier zijn het Byzantijns museum, het Solomos museum, de kerk Agios Dionysos en het Venetiaanse Kastro in de wijk Bohali. Deze wijk steekt hoog boven de stad uit. Vanaf de terrassen van bars en restaurants heb je hiervandaan een prachtig uitzicht op deze hoofdstad.

Laganas

Laganas is de meest toeristische bestemming van het eiland. Hier bevinden zich talloze bars, accommodaties, restaurants, Griekse tavernes en winkels. Deze grote badplaats is mede daarom populair onder toeristen.

Argassi en Agios Sostis

Andere bekende bestemmingen voor een vakantie naar Zakynthos zijn Argassi en Agios Sostis

Argassi ligt op slechts 4 kilometer ten zuiden van Zakynthos-stad. De omgeving van de stad is groen en veel rustiger dan in Zakhyntos-stad. Argassi heeft een groot zandstrand dat uit meerdere kleine baaitjes bestaat. Het water is kristalhelder en ondiep. Watersport liefhebbers zullen zich tijdens de vakantie hier goed vermaken, want er zijn allerlei watersport mogelijkheden aanwezig zoals jetski, parasailing en waterfietsen. 

Agios Sostis is een vakantieplaats in het zuiden van het eiland Zakynthos. Het ligt op 3 kilometer van de toeristenplaats Laganas en op 8 km van Zakynthos stad. Het was vroeger een rustig plaatsje, maar is de afgelopen jaren wel drukker geworden. In Agios Sostis zijn bars, restaurants, taverna’s, souvenir winkeltjes en minimarktjes. Agios Sostis ligt in een landelijke omgeving met veel olijfbomen. Het heeft een gezellige boulevard met restaurants.

Blue Caves Zakynthos

Het bericht Uitgelicht: Het prachtige eiland Zakhyntos verscheen eerst op Griekenland boeken.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.