Winterse wonderen zonder kids: de top adult only bestemmingen

Bali blues en serene zonsondergangen

Oké, laten we eerlijk zijn. Soms heb je gewoon behoefte aan een vakantie zonder het vrolijke geluid van kinderen om je heen. En wat is er dan beter dan een tropisch eiland, waar je de rust en sereniteit kunt ervaren? Bali, gelegen in het hart van Indonesië, biedt precies dat!

In Ubud, het culturele centrum van Bali, vind je yoga-retreats en spa-resorts die exclusief zijn ontworpen voor volwassenen. Laat jezelf verwennen met een Balinese massage, geniet van de lokale keuken of dompel jezelf onder in een yogasessie terwijl je de zon langzaam achter de rijstvelden ziet zakken. En als je op zoek bent naar stranden zonder zandkastelen, dan zijn Seminyak en Canggu de place to be. Luxe resorts met infinity pools en strandbars waar je tot in de vroege uurtjes kunt chillen. Wat wil je nog meer?

Toscane: wijn, wellness en winterromantiek

Jij denkt bij winter niet meteen aan Italië? Dan is het hoog tijd dat daar verandering in komt! Toscane, met zijn glooiende heuvels, historische steden en natuurlijk de ongelooflijke wijngaarden, is een droombestemming voor volwassenen. Stel je voor: een knapperend haardvuur, een glas Chianti in je hand en het uitzicht op een besneeuwd landschap.

Florence en Siena zijn de kroonjuwelen van de regio, maar het echte wonder van Toscane ligt in de kleinere dorpen zoals San Gimignano en Montepulciano. Hier vind je boetiekhotels en bed & breakfasts die speciaal zijn ontworpen voor koppels of groepen volwassenen. En als je eenmaal in de regio bent, vergeet dan niet een wijnproeverij te boeken. Verschillende reisorganisaties bieden speciale tours aan, specifiek voor de wintermaanden. Dus, trek die fles open en geniet van La Dolce Vita zonder kids!

Stijlvol Skiën in St. Moritz

Skivakanties zijn niet alleen voor gezinnen. Sterker nog, St. Moritz in Zwitserland tilt het concept van een “adults only” skireis naar een hoger niveau. Deze chique winterbestemming staat bekend om zijn luxe hotels, exclusieve après-ski bars en natuurlijk de wereldberoemde skipistes.

Of je nu een doorgewinterde skiër bent of het liefst de hele dag in de spa doorbrengt, St. Moritz biedt voor elk wat wils. En het beste is: na een dag op de piste kun je heerlijk ontspannen zonder een sneeuwbalgevecht te hoeven ontwijken. Even een tip tussendoor: hou sites als weflycheap in de gaten, want je scoort er regelmatig fantastische deals voor bestemmingen als St. Moritz!

Dus daar heb je het, drie geweldige winterbestemmingen zonder kids in zicht. Het maakt niet uit of je kiest voor de tropische stranden van Bali, de romantische heuvels van Toscane of de stijlvolle pistes van St. Moritz, deze plekken zullen je gegarandeerd een onvergetelijke winter bezorgen. Pak dus snel je koffer en begin met plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *