Zorgeloos op reis: zo doe je dat

Op reis gaan: de meeste mensen vinden het heerlijk! Je kunt de boel even de boel laten en wat van de wereld zien, vaak onder het genot van heerlijk weer. Maar vakantie zorgt voor veel mensen ook voor ontzettend veel stress. Dit kun je voorkomen door goed voorbereid op reis te gaan. Lees meer over reisverzekeringen. Zo ga jij dit jaar zorgeloos op reis!

Sluit een reisverzekering af

Sluit een goede reisverzekering af die onverwachte hoge kosten tijdens je vakantie kan dekken. Denk hierbij aan verloren bagage, medische kosten of een ongeval. Je hebt grofweg twee typen reisverzekeringen. Een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is geldig vanaf het moment van vertrek tot het moment van thuiskomst. Een doorlopende reisverzekering betaal je altijd door, maar als je een fanatiek reiziger bent, ben je daarmee uiteindelijk toch voordeliger uit.

Plan vooruit

Als je van plan bent om niet op één plek te blijven plakken, maar meerdere locaties te bezoeken kan vooruit plannen een goed idee zijn. Boek eventueel op voorhand ook alle accommodaties. Wat wil je op elke locatie op z’n minst zien en doen en hoeveel dagen heb je daarvoor nodig? Check eventueel ook hoe je van A naar B kunt komen. Zeker handig als je niet met een eigen auto gaat. In sommige landen heb je handige apps waarmee je een taxi kunt pakken, eten kunt bestellen en zelfs de was kunt laten doen. Zo heb je Gojek voor Bali en Careem voor Dubai. Altijd handig om even te kijken!

Een EHBO-kitje

Helaas krijgen veel mensen in andere landen last van allerlei kwaaltjes. Hoofdpijn is een veel voorkomend fenomeen op vakantie en in sommige landen is een voedselvergiftiging nou eenmaal onvermijdelijk. In Nederland kom je vrij gemakkelijk aan zelfzorg medicijnen, maar dat is niet overal het geval. Zorg daarom dat je genoeg medicijnen meeneemt. Denk aan pijnstillers en iets tegen diarree en verstopping. Een setje pleisters of verband in je dagrugzak voor noodgevallen is ook absoluut geen overbodige luxe.

Archiveer werkgerelateerde chats

Op vakantie willen we natuurlijk ontspannen. Een groot nadeel aan de moderne tijd is dat werk eigenlijk nooit stopt. Zorg dat dit tijdens je vakantie wel het geval is, want alleen dan kan je echt goed tot rust komen. Neem je laptop niet mee op je vakantie, die heb je daar echt niet nodig, en archiveer alle werkgerelateerde chats. Probeer de mailbox van je werk tijdens je vakantie ook niet te openen. Pas als werk even helemaal niet meer bestaat kun jij echt zorgeloos van je reis genieten. Kortom: met een goede voorbereiding kan jouw vakantie echt heerlijk ontspannend worden en kom je helemaal opgeladen weer terug in eigen land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *