Zeilen in Griekenland: De mooiste route

Griekenland biedt een overvloed aan schilderachtige zeilroutes langs de betoverende Egeïsche en Ionische Zee. Hier is een suggestie voor een zeilroute die enkele van de mooiste plekken van Griekenland omvat:

Athene naar de Saronische Eilanden

Athene naar Aegina

Vertrek vanuit de haven van Athene en zeil naar het nabijgelegen eiland Aegina. Verken de charmante stad, bezoek de oude tempel van Aphaia en geniet van de lokale specialiteiten.

Aegina naar Poros

Vaar naar Poros, een groen eiland met pijnbomen. Verken de stad, bezoek de historische klokkentoren en geniet van de traditionele Griekse taverna’s.

Poros naar Hydra

Zeil naar Hydra, een eiland zonder gemotoriseerd verkeer, waar de charmante architectuur en sfeer indrukwekkend zijn. Maak een wandeling door de smalle straatjes en geniet van de artistieke sfeer.

Peloponnesos en de Golf van Messenië

Hydra naar Navarino Bay

Zeilen naar Navarino Bay bij Pylos op het schiereiland Peloponnesos. Verken het oude Paleis van Nestor en geniet van de rustige baai.

Navarino Bay naar Methoni

Vaar naar Methoni, waar het indrukwekkende middeleeuwse kasteel van Methoni de kust domineert. Verken de stranden en het historische fort.

Ionische Eilanden

Methoni naar Zakynthos

Zeil naar het groene eiland Zakynthos. Verken de beroemde Shipwreck Beach, de Blauwe Grotten en geniet van het bruisende nachtleven in Zakynthos-stad.

Zakynthos naar Kefalonia

Vaar naar Kefalonia en ontdek de prachtige stranden zoals Myrtos. Bezoek het schilderachtige Fiskardo en geniet van de lokale keuken.

Kefalonia naar Ithaca

Maak een korte overtocht naar het naburige eiland Ithaca, de thuisbasis van de legendarische held Odysseus. Verken de schilderachtige dorpjes en geniet van de rustige baaien.

Tips:

  • Controleer altijd de weersomstandigheden en windrichting voordat je vertrekt.
  • Er zijn veel zeilbedrijven die jachten en catamarans verhuren in Athene en andere grote havens.
  • Vergeet niet de benodigde zeillicenties en papieren in orde te hebben.

De voorgestelde route biedt een combinatie van historische bezienswaardigheden, adembenemende natuur en pittoreske dorpjes, waardoor je een onvergetelijke zeilervaring in Griekenland zult hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *